| Ūkininkai | Mindaugo kepykla  | 
		
|---|---|
| Svoris | 200 g.  | 
		
			Krepšelis “Prancūziškas ragelis (Croissant)”  - įdėtas į krepšelį		
	Neturime
						
				Papildoma informacija
				
					
						
							
			
						
					
				
			
								
				Apie „Mindaugo kepykla“
				
					
						
							
					
				
			
								Meistriškas rankų darbas
Kiekvieną ragelį reikia mikliai suvynioti, kiekvieną kepaliuką teisingai suformuoti, tešlai leisti pailsėti. Tai – lėtas ir kruopštus procesas. Neaukodamas kokybės čia nepaskubėsi, todėl darbas kepykloje verda ir naktimis,
ir savaitgaliais.
Ilga fermentacija
Tik natūralus sviestas
Iš šviežios grietinėlės pagamintą tikrą sviestą mums dukart per savaitę pristato kolegos pienininkai iš nedidelio ūkio Sūsninkų kaime, Kalvarijoje. Visi Mindaugo kepyklos rageliai ir kiti gaminiai – tik iš natūralaus sviesto. Jokio margarino!
Savitą Mindaugo kepyklos duonos skonį lemia ir lėta fermentacija. Ji trunka bent 8-12 valandų, todėl daugelis kepėjų šiandien numoja ranka ir paspartina procesą įdėdami daugiau kepimo mielių. Tačiau tik natūraliame rauge dėl ilgos ir lėtos fermentacijos laukinės mielės kartu su pieno rūgšties bakterijomis sukuria ypatingą skonį ir aromatą. Tokia duona yra gerokai skanesnė, tikresnė, ilgai nepelija.
Lietuviški miltai
Kvietinius aukščiausios rūšies miltus Mindaugo kepyklai tiekia Lietuvos malūnai.
Viso grūdo miltai
Akmeninėmis girnomis sumalti miltai su nenusijotais gemalais bei sėlenomis išsaugo visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus ir antioksidantus. Tokie miltai kepiniams suteikia stiprų skonį, tekstūrą bei  sotumą, geriau kyla.
Speltos miltai
Kepykloje itin vertiname sveikus ir naudingus, archajiškus speltos rūšies kviečių miltus, Europoje ypač intensyviai naudotus nuo pat bronzos amžiaus iki viduramžių.
						
				Pristatymas
				
					
						
				
			
								
							Prekes pristatome visoje Lietuvoje.
					- Prekių atsiėmimas Vilniuje ir Trakų Vokėje MĖSOS KLUBE. (Nemokamai)
 - Pristatymas paštomatu visoje Lietuvoje. (3.5 Eur)
 - Pristatymas kurjeriu. (5 Eur)
 - Pristatymas DPD Fresh. (8 Eur)
 
Panašūs produktai
Sausainiai „Skarelės” su aviečių džemo įdaru, ~400 g.
				
	4.00 € €8.00/kg
			
		
					Sluoksniuotos tešlos sausainiai su aviečių džemu.				
			Duona su grūdais, ~ 1,100 g
				
	3.30 € 6.60 €
			
		
					Juodžiausia mūsų duona su grūdais, natūralaus raugo, nerūgšti.				
			Šokoladinis pyragas braunis, 60 g, 1 vnt.
				
	2.00 € €33.17/kg.
			
		
Braunis – tikra klasika šokolado mėgėjams! Tai nuostabus sodriai intensyvios kakavos skonio ir drėgnos, dažnai lipnios tekstūros pyragas. Šis iš pažiūros paprastas, tamsiai rudos spalvos deserto gabalėlis nustebins savo skoniu. Pagaminta Lietuvoje.
Sudedamosios dalys:
KVIEČIŲ miltai, SVIESTAS, KIAUŠINIAI, cukrus, GRIETINĖ, kakava, belgiškas šokoladas, druska, vanilė.
Laikymo sąlygos:
Rekomenduojame laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2 savaites.
Duona su moliūgų sėklomis, ~1,100 g
				
	3.00 € 6.00 € €5.5/kg
			
		
					Kvietinė, nerūgšti duona, natūralaus raugo, nedaug cukraus. Minkštesnė su daržovėmis.				
			Duona su vaisias ir riešutais, ~850 g
				
	9.00 € €7.00/vnt
			
		
					Kitaip vadinama „ponių duona“ arba „desertinė“. Su riešutais, abrikosais, slyvomis. Puikiai tinka su kava.				
			Kanelės, dėžutė (~350 g)
				
	6.50 € €18.00/kg.
			
		Prancūziškas skanėstas su romu ir vanile
Traški karamelizuota plutelė ir drėgnas, švelnus, minkštas vanilinis vidus.
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, romas, vanilės ekstraktas, kiaušiniai,
tikras sviestas, cukrus, druska, pienas.
Skaniausios pirmą dieną,
Išlieka skanios 2 dienas.
Pyragas „Šventinis“, ~650 g
				
	7.00 € €7.00/vnt
			
		
					Vienas saldesnių pyragų, senoviškas, su šokoladu, aguonomis ir riešutais.				
			Prancūziškas ragelis (Croissant)
				
	2.00 €
			
		Prancūziškas sluoksniuotos tešlos ragelis
Traški išorė, purus vidus — tirpsta burnoje. Iškepta iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, kvietinio raugo,
tikro sviesto, cukraus, pieno bei druskos.
Svoris — apie 80 gramų.
				Sudedamosios dalys:
Kvietiniai miltai, Kvietinis raugas, vanduo; Sviestas: grietinėlė; Cukrus; Pienas; Mielės; Druska; Kiaušiniai.
		
								
								