Mindaugo kepykla

Meistriškas rankų darbas Kiekvieną ragelį reikia mikliai suvynioti, kiekvieną kepaliuką teisingai suformuoti, tešlai leisti pailsėti. Tai – lėtas ir kruopštus procesas. Neaukodamas kokybės čia nepaskubėsi, todėl darbas kepykloje verda ir naktimis, ir savaitgaliais.Ilga fermentacijaTik natūralus sviestas Iš šviežios grietinėlės pagamintą tikrą sviestą mums dukart per savaitę pristato kolegos pienininkai iš nedidelio ūkio Sūsninkų kaime, Kalvarijoje. Visi Mindaugo kepyklos rageliai ir kiti gaminiai – tik iš natūralaus sviesto. Jokio margarino!Savitą Mindaugo kepyklos duonos skonį lemia ir lėta fermentacija. Ji trunka bent 8-12 valandų, todėl daugelis kepėjų šiandien numoja ranka ir paspartina procesą įdėdami daugiau kepimo mielių. Tačiau tik natūraliame rauge dėl ilgos ir lėtos fermentacijos laukinės mielės kartu su pieno rūgšties bakterijomis sukuria ypatingą skonį ir aromatą. Tokia duona yra gerokai skanesnė, tikresnė, ilgai nepelija.Lietuviški miltai Kvietinius aukščiausios rūšies miltus Mindaugo kepyklai tiekia Lietuvos malūnai.Viso grūdo miltai Akmeninėmis girnomis sumalti miltai su nenusijotais gemalais bei sėlenomis išsaugo visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus ir antioksidantus. Tokie miltai kepiniams suteikia stiprų skonį, tekstūrą bei sotumą, geriau kyla.Speltos miltai Kepykloje itin vertiname sveikus ir naudingus, archajiškus speltos rūšies kviečių miltus, Europoje ypač intensyviai naudotus nuo pat bronzos amžiaus iki viduramžių.

Filtravimas
Paskirtoji vieta
Uždaryti

Bandelė mėsainiams

1.00 

Prancūziška sviestinė bandelė mėsainiams

Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai.

Skaniausia pirmą dieną,

Išlieka skani 2 dienas.

Uždaryti

Javainis

2.00 

Su avižų dribsniais

Kepame iš avižų dribsnių, tikro sviesto, nerafinuoto muscovado cukraus.

Skaniausias šviežias,

Išlieka skanus iki 2 savaičių.

Uždaryti

Kanelės, dėžutė (~350 g)

6.50  €18.00/kg.

Prancūziškas skanėstas su romu ir vanile

Traški karamelizuota plutelė ir drėgnas, švelnus, minkštas vanilinis vidus. Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, romas, vanilės ekstraktas, kiaušiniai, tikras sviestas, cukrus, druska, pienas.

Skaniausios pirmą dieną,

Išlieka skanios 2 dienas.

Uždaryti

Cinamoninė bandelė su glaistu, 90 g, 1 vnt.

2.00  €18.33/kg.
Didelės, purios, minkštos ir be galo skanios, puikiai tinkančios vėlyviems pusryčiams su šeima. Išbandę šias bandeles, negalėsite pamiršti jų skonio ir malonaus saldumo.
Sudedamosios dalys:
Kvietiniai miltai; Sviestas: grietinėlė; Kiaušiniai; Pienas; Cukrus; Mielės; Druska; Cinamonas (10%); Kremas (10%): Grietinėlė.
Uždaryti

Šokoladinis pyragas braunis, 60 g, 1 vnt.

2.00  €33.17/kg.
Braunis – tikra klasika šokolado mėgėjams! Tai nuostabus sodriai intensyvios kakavos skonio ir drėgnos, dažnai lipnios tekstūros pyragas. Šis iš pažiūros paprastas, tamsiai rudos spalvos deserto gabalėlis nustebins savo skoniu. Pagaminta Lietuvoje.
Sudedamosios dalys:
KVIEČIŲ miltai, SVIESTAS, KIAUŠINIAI, cukrus, GRIETINĖ, kakava, belgiškas šokoladas, druska, vanilė.
Laikymo sąlygos:
Rekomenduojame laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2 savaites.
Uždaryti

Kruasanas su migdoliniu kremu

2.00 

Prancūziškas sluoksniuotos tešlos ragelis su skaldytais migdolais ir migdolų įdaru

Traški išorė, purus vidus, mūsų pačių gaminamas migdolų įdaras. Kepame iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, kvietinio raugo, tikro sviesto, cukraus, pieno, druskos ir, žinoma, migdolų. Svoris — apie 80 gramų.Kepykla - Mindaugo Kepykla.