| Ūkininkai | Mindaugo kepykla  | 
		
|---|---|
| Svoris | 200 g.  | 
		
			Krepšelis “Pyragas „Šventinis“, ~650 g”  - įdėtas į krepšelį		
	Neturime
						
				Papildoma informacija
				
					
						
							
			
						
					
				
			
								
				Apie „Mindaugo kepykla“
				
					
						
							
					
				
			
								Meistriškas rankų darbas
Kiekvieną ragelį reikia mikliai suvynioti, kiekvieną kepaliuką teisingai suformuoti, tešlai leisti pailsėti. Tai – lėtas ir kruopštus procesas. Neaukodamas kokybės čia nepaskubėsi, todėl darbas kepykloje verda ir naktimis,
ir savaitgaliais.
Ilga fermentacija
Tik natūralus sviestas
Iš šviežios grietinėlės pagamintą tikrą sviestą mums dukart per savaitę pristato kolegos pienininkai iš nedidelio ūkio Sūsninkų kaime, Kalvarijoje. Visi Mindaugo kepyklos rageliai ir kiti gaminiai – tik iš natūralaus sviesto. Jokio margarino!
Savitą Mindaugo kepyklos duonos skonį lemia ir lėta fermentacija. Ji trunka bent 8-12 valandų, todėl daugelis kepėjų šiandien numoja ranka ir paspartina procesą įdėdami daugiau kepimo mielių. Tačiau tik natūraliame rauge dėl ilgos ir lėtos fermentacijos laukinės mielės kartu su pieno rūgšties bakterijomis sukuria ypatingą skonį ir aromatą. Tokia duona yra gerokai skanesnė, tikresnė, ilgai nepelija.
Lietuviški miltai
Kvietinius aukščiausios rūšies miltus Mindaugo kepyklai tiekia Lietuvos malūnai.
Viso grūdo miltai
Akmeninėmis girnomis sumalti miltai su nenusijotais gemalais bei sėlenomis išsaugo visas grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus ir antioksidantus. Tokie miltai kepiniams suteikia stiprų skonį, tekstūrą bei  sotumą, geriau kyla.
Speltos miltai
Kepykloje itin vertiname sveikus ir naudingus, archajiškus speltos rūšies kviečių miltus, Europoje ypač intensyviai naudotus nuo pat bronzos amžiaus iki viduramžių.
						
				Pristatymas
				
					
						
				
			
								
							Prekes pristatome visoje Lietuvoje.
					- Prekių atsiėmimas Vilniuje ir Trakų Vokėje MĖSOS KLUBE. (Nemokamai)
 - Pristatymas paštomatu visoje Lietuvoje. (3.5 Eur)
 - Pristatymas kurjeriu. (5 Eur)
 - Pristatymas DPD Fresh. (8 Eur)
 
Panašūs produktai
Duona su vaisias ir riešutais, ~850 g
				
	9.00 € €7.00/vnt
			
		
					Kitaip vadinama „ponių duona“ arba „desertinė“. Su riešutais, abrikosais, slyvomis. Puikiai tinka su kava.				
			Sausainiai „Skarelės” su aviečių džemo įdaru, ~400 g.
				
	4.00 € €8.00/kg
			
		
					Sluoksniuotos tešlos sausainiai su aviečių džemu.				
			Brioche bandelė mėsainiams ir netik
				
	1.00 €
			
		Prancūziška sviestinė bandelė mėsainiams
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai.
Skaniausia pirmą dieną,
Išlieka skani 2 dienas.
Prancūziškas ragelis (Croissant)
				
	2.00 €
			
		Prancūziškas sluoksniuotos tešlos ragelis
Traški išorė, purus vidus — tirpsta burnoje. Iškepta iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, kvietinio raugo,
tikro sviesto, cukraus, pieno bei druskos.
Svoris — apie 80 gramų.
				Sudedamosios dalys:
Kvietiniai miltai, Kvietinis raugas, vanduo; Sviestas: grietinėlė; Cukrus; Pienas; Mielės; Druska; Kiaušiniai.
Duona su kanapėmis, ~ 1,100 g
				
	3.00 € 6.00 € €6.00/vnt
			
		
					Juoda duona su natūraliu raugu ir kanapių sėklomis.				
			Duona su grūdais, ~ 1,100 g
				
	3.30 € 6.60 €
			
		
					Juodžiausia mūsų duona su grūdais, natūralaus raugo, nerūgšti.				
			Pyragas „Eglė“, ~850 g
				
	7.00 € €7.00vnt.
			
		
					V. Juškio naminis pyragas su aguonomis ir pertepimu. Nesausas, labai skanus.				
			Kanelės, dėžutė (~350 g)
				
	6.50 € €18.00/kg.
			
		Prancūziškas skanėstas su romu ir vanile
Traški karamelizuota plutelė ir drėgnas, švelnus, minkštas vanilinis vidus.
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, romas, vanilės ekstraktas, kiaušiniai,
tikras sviestas, cukrus, druska, pienas.
		
								
								