Sudedamosios dalys: ožkos pienas, fermentas, pieno raugas, druska.
Laikymo sąlygos: iki +6 laipsnių temperatūros.
Gamintojas: Rasos Ilinauskaitės ūkis, Norvydiškių kaimas, Varėnos rajonas.
7.00 € €7/vnt.
Tai fermentuotas, pusminkštis nepasterizuoto ožkos pieno sūris. Brandinamas nuo 4 iki 6 savaičių. Odelė rausvos spalvos, vietomis padengta baltuoju ir/arba pilkuoju pelėsiu. Kvadratinės formos. Tai Dargužius garsinęs (-ąs), legendinis sūrininkų sūris. Sūrio vardas suteiktas atminti mūsų įkvėpėją sūrininką
Jean-Jacques iš Normandijos. Gaminamas pagal normandiško sūrio Pont-l’Evêque receptūrą. Vakaro ir ryto pienas sumaišomas ir pašildomas iki +37 °C temperatūros. Dedamas raugas ir fermentas. Pienas traukinamas 45 min. Sutraukta masė pjaustoma kvadratais, maišoma ir išdedama į formas. Nubėgus išrūgoms, sūris pasūdomas rupia-rožine druska. Brandinamas rūsyje +12°C temperatūroje, kiekvieną dieną vartant.
Neturime
Sudedamosios dalys: ožkos pienas, fermentas, pieno raugas, druska.
Laikymo sąlygos: iki +6 laipsnių temperatūros.
Gamintojas: Rasos Ilinauskaitės ūkis, Norvydiškių kaimas, Varėnos rajonas.
Ūkininkai | Sūrininkų namai |
---|