Sudedamosios dalys: ožkos pienas, fermentas, pieno raugas, druska.
Laikymo sąlygos: iki +6 laipsnių temperatūros.
Gamintojas: Rasos Ilinauskaitės ūkis, Norvydiškių kaimas, Varėnos rajonas.
9.00 € €9/vnt.
Nepasterizuoto ožkos pieno kietasis sūris. Kaitinama iki +45 °C temperatūros ir ilgai slegiama sūrio masė maksimaliai atskiriant išrūgas. Odelė sausa, natūraliai apaugusi pilkšvu pelėsiu. Sūrio masė tik ožkos sūriui būdingos baltos spalvos. Vakaro ir ryto pienas sumaišomas ir pašildomas iki +35°C temperatūros. Į pieną pilamas raugas bei fermentas. Pienas traukinamas 45 min. Tada masė supjaustoma peiliu į stačiakampius, pamažu maišoma ranka ir smulkinama toliau į mažus, ryžio dydžio grūdelius. Kaitinama iki +45°C temperatūros. Po to išdedama į 3 litrų talpos formas su medžiaga. Slegiama. Sūris kelis kartus apvartomas. Ryte išimamas iš formos, sūdomas, apdžiovinamas. Brandinamas 3 mėnesius.
Sūris virtuvėje: Tikras tikrų gurmanų sūris. Norėdami pajausti visą šio ožkos sūrio skonių gamą – negaminkite jo, o tiesiog mėgaukitės su balta duona, sviestu, gal net ir medumi. Užgerkite sausu raudonu neagresyvaus skonio vynu. Prieš valgant žievelė nupjaunam
Neturime
Sudedamosios dalys: ožkos pienas, fermentas, pieno raugas, druska.
Laikymo sąlygos: iki +6 laipsnių temperatūros.
Gamintojas: Rasos Ilinauskaitės ūkis, Norvydiškių kaimas, Varėnos rajonas.
Ūkininkai | Sūrininkų namai |
---|